8 tipuri diferite de urși și informații interesante despre aceștia

Ursoaica impreuna cu puiul sau intr-o poina cu flori.

Urșii sunt o demonstrație incredibilă a puterii naturii. Toți sunt respectați și de temut de oricine de pe teritoriul lor. În zilele noastre, puteți găsi urși în toată lumea, răspândiți în păduri și tundră. Cele mai mari populații dintre ei sunt în America de Nord și de Sud, Asia și Europa.

Deși ar fi putut fi mult mai mulți, există doar opt specii de urși care există astăzi. Dintre aceste opt, șase dintre specii sunt fie pe cale de dispariție, fie vulnerabile.

Acest articol este sursa dvs. unică pentru toate informațiile de care aveți nevoie despre urși. Aceasta include speciile lor, sistemele de clasificare și eforturile de conservare. A admira o specie de departe nu este întotdeauna suficient. Luați în considerare cum ați putea susține efortul de a salva toate speciile de urși pe cale de dispariție.

8 specii de urși

Speciile de urși au caracteristici similare care le permit să rămână în aceeași familie. Cu toate acestea, există o mulțime de diferențe între fiecare specie și grupare care le deosebește.

De exemplu, greutatea unui urs poate varia între 27,2 până la 725,7 kg, în funcție de vârstă și specie. Când un urs stă în picioare, atinge o înălțime între 1,2 până la 2,4 m.

Toate tipurile de urși sunt omnivori, adică mănâncă un amestec de carne și orice tip de plantă. Ei își caută și își vânează hrana, dar ucid doar ceea ce au nevoie. Corpul lor stochează grăsimi și proteine, ceea ce înseamnă că nu trebuie să omoare alte mamifere foarte des.

Un mare exemplu în acest sens este ursul negru american. Ei pot sta aproximativ 100 de zile fără să mănânce, să bea, să își facă nevoile sau chiar să urineze atunci când sunt în hibernare.

Chiar și în afara hibernării, își pot conserva energia pentru a trăi jumătate din acest timp fără disconfort semnificativ. Urșii trăiesc din stratul de grăsime pe care îl acumulează în perioadele de abundență, din vară până la începutul toamnei.

Ești gata să afli mai multe despre cele opt specii de urși care au supraviețuit cu succes de-a lungul veacurilor? Citiți mai departe pentru a afla despre fiecare specie și unele dintre subspeciile grupate sub ele.

1. Ursul brun (Ursus arctos)

Urs brun in iarba.

În America de Nord, ursul brun sau ursul grizzly este probabil cea mai cunoscută specie. Acești urși au cea mai extinsă gamă din întreaga lume.

Ursul brun trăiește în părțile de nord ale Americii de Nord și în cea mai mare parte din jumătatea de vest a Canadei. Sunt bine cunoscuți și în toată Alaska. Probabil că ați văzut o imagine a unui urs care pescuiește somon în sălbăticia Alaska, cu peștii frumoși părând să le sară în gură.

Acești urși s-au răspândit în toată Europa, o parte din Orientul Mijlociu, Asia și cea mai mare parte a Rusiei. Sunt foarte adaptabili. Habitatul lor include deșertul, zonele umede, pășunile, pădurile și tufișurile.

Dieta lor este, de asemenea, destul de variată ca omnivori. Ei mănâncă tot felul de ierburi, rădăcini, ierburi, fructe de pădure, nuci, insecte, pești și mamifere. În esență, vor găsi mâncare oriunde, dacă pot.

Urșii bruni sunt de obicei destul de mari. Deoarece au atât de multe subspecii, este dificil să le generalizezi dimensiunea. Ei pot varia de la 79,8 la 550,2 kg.

brown bear distribution map

Subspeciile ursului brun includ:

  • Ursul albastru tibetan (Ursus arctos pruinosus)
  • Ursul brun marsican (Ursus arctos arctos)
  • Ursul Grizzly din California (Ursus arctos californicus)
  • Ursul grizzly (Ursus arctos horribilis)
  • Ursul Grizzly din Alaska (Ursus arctos alascensis)
  • Ursul brun din Kamchatka (Ursus arctos beringianus)
  • Ursul brun al Siberiei de Est (Ursus arctos collaris)
  • Ursul Atlas (Ursus arctos crowtheri)
  • Ursul brun de pe insula Dall (Ursus arctos dalli)
  • Ursul brun din peninsula Alaska (Ursus arctos gyas)
  • Ursul brun din Himalaya (Ursus arctos isabellinus)
  • Ursul brun Ussuri (Ursus arctos lasiotus)
  • Ursul Kodiak (Ursus arctos middendorffi)
  • Ursul brun stickeen (Ursus arctos sitkensis)
  • Ursul brun sirian (Ursus arctos syriacus)
  • Ursul Insulelor ABC (Ursus arctos sitkensis)

Cei mai mulți dintre urșii bruni din întreaga lume sunt clasificați ca fiind în pericol redus atunci când vine vorba de conservarea lor. Unele specii sunt braconate mai frecvent, în special în Asia. Majoritatea populațiilor de urs brun au 110.000 de membri sau mai mult.

2. Ursul negru asiatic (Ursus thibetanus)

Urs negru asiatic.

Ursul negru asiatic este un alt membru al familiei Ursus cu șapte subspecii clasificate sub ele. Toți trăiesc în Asia, de la nordul Indiei, Indonezia, Japonia și China.

O schimbare tristă pentru acești urși a avut loc în ultimii 50 de ani. Gama lor s-a schimbat și a devenit mult mai mică. Populațiile lor au devenit grupuri mici, și le este dificil să concureze cu alte comunități de urși. Acesta acționează ca un control al populației asupra speciilor deja vulnerabile.

Pe hartă, culoarea neagră este locul în care toate populațiile din trecut au dispărut. Culoarea maro arată locul unde îi puteți găsi în prezent. Culoarea gri închis reprezintă locul unde cercetătorii sunt incerți.

Multe specii de urs negru asiatic au nevoie de mult mai multă protecție pentru a supraviețui în habitatul lor natural. Ei își fac casa în zone împădurite, zone umede interioare, arbuști și pășuni. Ei mănâncă ungulate și animale de curte, ceea ce face parte din ceea ce îi face uciși. Fructele și nucile pe care le colectează sunt inofensive, dar mai puțin frecvente.

Acești urși sunt mult mai mici decât urșii grizzly americani. Dimensiunea lor variază de la 64,9 la 150,1 kg.

Map of black bear areas

Subspeciile ursului negru asiatic includ:

  • Ursul negru formosan (Ursus thibetanus formosanus)
  • Ursul negru japonez (Ursus thibetanus japonicus)
  • Ursul negru din Indochina (Ursus thibetanus mupinensis)
  • Ursul negru din Balochistan (Ursus thibetanus gedrosianus)
  • Ursul negru din Himalaya (Ursus thibetanus laniger)
  • Ursul Negru Ussuri (Ursus thibetanus ussuricus)
  • Ursul negru tibetan (Ursus thibetanus thibetanus)

Cele șapte subspecii de urs negru asiatic sunt specii vulnerabile în cea mai mare parte. Asta înseamnă că populațiile lor constau din 50.000 de urși sau mai puțin.

3. Ursul leneș (Melursus ursinus)

Urs lenes (Melursus ursinus).

 

Ursul leneș (sloth) este o creatură fascinantă. Acești urși arată de parcă ar fi o încrucișare între un furnicar și un bătrân morocănos. Similar cu furnicarul, se bazează pe insecte ca element de bază al dietei lor.

Palatul și buza inferioară au o formă alungită și îngustă pentru a îi ajuta să prindă insecte precum furnicile, termitele și albinele.

Urșii leneși sunt foarte teritoriali și vor ataca un om dacă se simt amenințați. Dacă un om pătrunde în habitatul lor, îl va urmări. Parțial din acest motiv sunt atât de vânați și de temut.

Urșii leneși sunt o specie vulnerabilă. Oamenii îi vânează dacă se apropie prea mult de populațiile umane sau încearcă să atace un om. Pierderea habitatului este un alt motiv a scăderii populației lor. Acești urși sunt originari din India. Pe măsură ce populațiile umane se extind exponențial, acești urși devin mai aproape de pericol.

sloth bear distribution map

Unul dintre cele mai drăguțe aspecte ale unui urs leneș nu sunt urechile lor păroase sau blana lor zburlită. Puii lor se dezvoltă mai lent decât alte specii de urși. În schimb, puii se plimbă pe spatele mamei până când sunt suficient de puternici pentru a vâna independent.

4. Ursul panda gigant (Ailuropoda melanoleuca)

Urs panda gigant.

Urșii panda giganți au fost una dintre acele specii discutate în comunitatea științifică de ani de zile. Timp de zeci de ani, nimeni nu a știut să-i clasifice, mai ales că au crezut că acești urși sunt apropiați de panda roșie.

Panda uriaș este unul dintre singurii urși a căror dietă este alcătuită în proporție de 99% din material vegetal. Aproape singurul lucru pe care îl mănâncă este bambus. Din cauza acestei diete minime au fost amenințați de mulți ani. Doar recent statutul lor sa schimbat în vulnerabil datorită eforturilor globale de conservare.

Au existat proiecte extinse de defrișare în China care au distrus populațiile de bambus. Acea pierdere de hrană le-a scăzut semnificativ populația.

Panda au, de asemenea, o rază de acțiune minimă. Ei trăiesc în lanțurile muntoase din centrul Chinei. Trăiesc și în captivitate în întreaga lume aproape la fel de mulți cât cei sălbatici rămași în China.

giant panda bear distribution map

Ești gata pentru un fapt interesant despre panda? Panda uriaș nu hibernează. Este singurul urs care nu are un ciclu anual care include hibernarea.

5. Ursul cu ochelari (Tremarctos ornatus)

Urs negru cu ochelari stand pe o stanca.

Ursul cu ochelari este singura specie din familia sa. Sunt ultimele specii de urs cu fața scurtă care au rămas. Aceste creaturi cu aspect inteligent sunt vulnerabile, mulți oameni lucrând pentru a le salva ca specie.

Ursul cu ochelari are o dietă interesantă. Mănâncă un amestec de materie vegetală și animală. Ei mănâncă bromeliade și palmieri în cea mai mare parte, dar și vite și alte mamifere ori de câte ori apare nevoia mai mare de proteine.

Doar 5% din dieta lor este carne, dar acest lucru este suficient pentru a-i face cel mai mare carnivor din regiune și pentru a deveni vânați în cazul în care pradă animalele. Nu le place să concureze între ei. În schimb, ei tind să se izoleze. În zonele de abundență, ei vor trăi în grupuri mici.

spectacled bear distribution map

Acești urși trăiesc în Munții Anzi din America de Sud și își fac habitatul în aproape orice biosferă a acestor munți. Aceasta include arbusti, pajiști și pădure. Ei tind să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în copaci pentru a fi în siguranță.

6. Ursul Malaez (Helarctos malayanus)

Urs malaez in natura.

Ursul Malaez este cea mai mică specie de urs viu. Cântărește doar între 27 până la 50 kg. Acești urși au fost venerați și protejați în zona lor natală din Indonezia și Malaezia pentru o perioadă.

La un moment dat, nativii credeau că au proprietăți medicinale, iar oamenii îi vânau pentru elementele medicamentoase pe care le puteau oferi. S-a dovedit a fi fals, dar mulți urși au murit înainte ca știința să demonstreze acest lucru.

Ursul malaez este numit și ursul de miere, deoarece le place atât de mult răsfățul dulce. Totuși, dieta lor nu constă numai din miere. De asemenea, mănâncă mamifere mici, fructe, vârfuri de palmier și păsări.

malayan sun bear distribution map

Există două subspecii de urs malaez. S-au dezvoltat separat din cauza oceanului care a tăiat populațiile dintre insulele indoneziene. Aceste subspecii includ:

  • Ursul Bornean (Helarctos malayanus euryspilus)
  • Ursul Malaez (Helarctos malayanus malayanus)

Ambii ursi sunt vulnerabili. Ei numără 50.000 de membri în populația lor sau mai puțin. Ambele populații sunt, de asemenea, în scădere rapidă din cauza vânătorii și a pierderii habitatului.

7. Ursul polar (Ursus maritimus)

Urs polar stand pe o bucata de gheata.

Deși s-ar putea să nu fi fost familiarizat cu toți acești urși, toată lumea a auzit de ursul polar. Urșii polari au un habitat și un mod de viață unic. Ei trăiesc în Arctica și se hrănesc în principal cu orice tip de foci, deoarece există foarte puțină vegetație în tundra de gheață.

Urșii polari sunt adesea cei mai mari urși. Greutatea lor poate ajunge până la 726 kg. Totuși acest lucru devine mai puțin obișnuit, deoarece în fiecare an, devine mai dificil pentru ei să găsească mâncare.

Dar urșii polari nu trăiesc doar în Arctica. Sunt destul de comuni în Groenlanda și nordul Canadei. S-au adaptat la habitatele marine și oceanice. De asemenea, își pot face casa în arbuști, pășuni și păduri.

polar bear distribution map

Deși urșii polari mănâncă foci mai mult decât orice, ei se hrănesc și cu mamifere la fel de mari precum balenele beluga și morsele. Ei mănâncă pește, păsări și chiar se vor hrăni cu alge. Populația lor este vulnerabilă, cu doar 23.000 de specii rămase.

8. Ursul negru nord-american (Ursus americanus)

Urs negru american stand pe pietre.

În cele din urmă, există ursul negru nord-american. Există șaisprezece subspecii ale acestui urs, toate trăind în America de Nord. Nu îi puteți găsi trăind în sălbăticie niciunde altundeva în lume, deși există atât de multe specii.

Ursul negru este unul dintre cele mai versatile tipuri de urși. Își fac casa în aproape orice climă și biosferă din America de Nord. Sunt foarte adaptabili la schimbările de temperatură și medii. Această adaptabilitate este ceea ce îi ajută să rămână animalul în pericol cel mai mic de dispariție. Chiar și cu defrișări și schimbări climatice, ei se pot muta în altă zonă fără prea multă agitație.

Este vorba despre specia de urs negru din America de Nord despre care veți auzi adesea când vă pregătiți de a face o excursie în pădure din SUA și Canada.

North American black bear distribution map

Subspeciile de urs negru includ:

  • Ursul Kermode (Ursus americanus kermodei)
  • Ursul negru olimpic (Ursus americanus altifrontalis)
  • Ursul negru din New Mexico (Ursus americanus amblyceps)
  • Ursul negru din California (Ursus americanus californiensis)
  • Ursul negru de est (Ursus americanus americanus)
  • Ursul de scorțișoară (Ursus americanus cinnamonum)
  • Ursul negru Haida Gwaii (Ursus americanus carlottae)
  • Ursul negru din Mexicul de Est (Ursus americanus eremicus)
  • Ursul de ghețar (Ursus americanus emmonsii)
  • Ursul negru din Newfoundland (Ursus americanus hamiltoni)
  • Ursul negru din Florida (Ursus americanus floridanus)
  • Ursul negru al insula Vancouver (Ursus americanus vancouveri)
  • Ursul negru Kenai (Ursus americanus perniger)
  • Ursul negru din Louisiana (Ursus americanus luteolus)
  • Ursul negru din vestul Mexicului (Ursus americanus machetes)
  • Ursul negru din Insula Dall (Ursus americanus pugnax)

Cum se clasifică toate tipurile de urși

Toți urșii aparțin familiei Ursidae. Numele lor în engleză provine dintr-un cuvânt în engleza veche. Cuvântul „bera” însemna maro. A descris populațiile mari de urși bruni răspândite în toată Europa și America de Nord.

Toți urșii pe care îi veți găsi rătăcind astăzi pe glob se încadrează în opt specii principale. Aceste opt specii de urși includ:

  • Urși bruni (Ursus arctos)
  • Urșii negri asiatici (Ursus thibetanus)
  • Panda uriaș (Ailuropoda melanoleuca)
  • Urșii negri din America de Nord (Ursus americanus)
  • Urșii polari (Ursus maritimus)
  • Urși cu ochelari (Tremarctos ornatus)
  • Urșii malaezi (Helarctos malayanus)
  • Urși leneș (Melursus ursinus)

În familia Ursidae, trei subfamilii conțin toate speciile enumerate mai sus. Au o singură specie, cu excepția Ursinae, care conține trei genuri și șase specii.

Prima subfamilie este Ailuropodinae. Conține o singură specie, Ursul Panda. Următorul este Tremarctinae, care conține Ursul cu ochelari.

În cele din urmă, Ursinae are trei genuri, Helarctos, Melursus și Ursus. Helarctos are o singură specie, ursul malaez. Melursus include ursul leneș. Ursus este cel mai mare gen de urs și include patru specii. Aceștia sunt ursul negru american, ursul negru asiatic, ursul brun și ursul polar.

Unele dintre aceste specii au fost mutate relativ recent, inclusiv Ursul Panda. Principalul motiv pentru separarea distinctă a speciilor găsite în fiecare subfamilie este localizarea geografică. Tipurile de urși sunt răspândite în întreaga lume și au evoluat distinct față de speciile lor de origine.

Un exemplu excelent în acest sens este separarea dintre ursul cu ochelari și panda uriaș. Deși puteți vedea că ambii sunt urși, structura lor osoasă și chiar structura facială sunt destul de diferite. Ursul cu ochelari trăiește în Munții Anzi din America de Sud, separat de panda din China.

Apoi aveți urșii Ursus, care aproape toți sunt în America de Nord și Europa. Cercetătorii consideră că acești urși sunt mai strâns legați și s-ar fi răspândit și diversificat mult mai târziu în marea schemă a timpului. Vechile poduri terestre dintre Arctica, America de Nord și Europa au fost legăturile care le-au permis urșilor să se miște în timp.

Urși falși

„Urs fals” nu este numele lor oficial. Există destul de multe specii despre care oamenii tind să le creadă că sunt urși, dar care nici măcar nu sunt strâns înrudiți cu un urs.

Unele dintre aceste specii au fost urși mulți ani. Dezvoltarea mai recentă a testării ADN a clarificat o mulțime de speculații cu privire la aceste specii. Pe măsură ce oamenii de știință și-au testat ADN-ul, i-au pus în diferite grupuri de animale.

Unele dintre aceste specii includ ursul Koala și adorabilul panda roșu. Până și numele ursului Koala este înșelător. Koala este un marsupial, înrudit mai strâns cu cangurul decât cu ursul.

Chiar și cu testele ADN, Panda Roșu este încă o mică anomalie. Cercetătorii i-au reclasificat în superfamilia aparținând ratonilor și nevăstuicilor. Acest lucru a fost provizoriu și este încă în discuție. Până acum, ei au încă propria lor familie, separată de orice alt animal.

În cele din urmă, aveți ursulețul de pluș, care i-a uimit pe cercetători de milenii. Există atât de multă confuzie în jurul acestui urs neînsuflețit. Atât de mult încât încă nu îl clasifică în niciun grup al Regatului Animal.

Habitatul și conservarea ursului

Urșii sunt mamifere de o putere și o dimensiune incredibile. Cu toate acestea, blana și fețele lor îi fac ursuleți adorabili în cultura modernă. Nici măcar acest interes nu a fost suficient pentru a salva majoritatea speciilor care au existat.

Înregistrările fosile sugerează că, la un moment dat, au existat sute de specii de urși pe tot globul. Ei trăiau pe toate continentele, cu excepția Antarcticii și Australiei. Acum, cele opt specii rămase sunt tot mai aproape de dispariție în fiecare an.

Cea mai mare amenințare pentru toate tipurile de urși este pierderea habitatului. Pe măsură ce exploatarea forestieră și creșterea agriculturii consumă mai mult pământ, urșii sunt împinși afară. Este similar cu modul în care o plantă într-un ghiveci poate crește doar atât de mare cât îi permite vasul. Populațiile de urși se vor extinde doar atât de mult, înainte ca aceștia să nu mai aibă resurse pentru a le împărți între ei.

Deoarece urșii sunt omnivori și pot fi destul de mari, există un anumit nivel de frică în jurul lor. Acei urși care se apropie de așezările umane sunt uciși din grija pentru siguranța umană.

Pe măsură ce timpul trece și oamenii devin mai conștienți de situația urșilor, facem noi încercări de a-i salva. De exemplu, în loc să fie uciși, oamenii pot adăposti urșii. Asta implică capturarea lor și mutarea din casa lor din apropierea așezărilor umane într-un spațiu mai sigur.

În Asia, cea mai importantă amenințare pentru urși sunt braconierii. În comerțul ilegal cu animale sălbatice din China abundă bila animalului. Bila de urs provine din vezica biliară și o poți extrage doar dacă ucizi ursul. Alte părți, cum ar fi labele și pielea lor, sunt, de asemenea, destul de valoroase.

În cele din urmă, cea mai mare amenințare pentru urșii polari este schimbarea climatică. Mediul lor de acasă se topește pe măsură ce lumea se încălzește. Ei depind de gheață și foci pentru mesele lor.

Din această cauză, uneori trebuie să stea luni de zile fără să mănânce în timp ce așteaptă ca gheața să se solidifice. Asta le distruge perioadele de împerechere și de gestație. Rezultă populații mici de urși polari în comparație cu generațiile anterioare.

Lucruri interesante despre urși

Doi pui de ursi jucandu-se.

Urșii „Grolar” și „Pizzly” devin din ce în ce mai proeminenți.

Animalele sunt în mod inerent capabile să se adapteze la schimbările din mediul lor. Pe măsură ce unele specii dispar, apar noi amestecuri care pot prelua habitatul lor în schimbare.

Putem vedea că acest lucru se întâmplă acum, pe măsură ce clima se încălzește și mai mult, iar mediul urșilor polari este distrus. Mai mulți ursi bruni și urși polari ajung să rătăcească unul pe teritoriul celuilalt. În timp ce aceasta duce uneori la lupte, poate duce și la reproducere.

În 2006, oamenii de știință au confirmat existența unui urs Grolar sau Pizzly. Hibridizarea lor nu a avut loc niciodată în sălbăticie anterior. Amestecarea acestor gene ar putea ajuta urșii polari să fie mai adaptabili pe măsură ce climatul se schimbă.

Panda au un os suplimentar pentru a mânca

După cum am discutat mai sus, panda mănâncă aproape exclusiv bambus. De-a lungul timpului, corpurile lor s-au adaptat pentru a face mai ușoară mestecarea acestor tulpini și frunze foarte fibroase. Au dezvoltat un os alungit pe încheietura mâinii, care funcționează aproape ca un deget mare. Deși nu este un adevărat degetul mare, adaptarea le face mai ușoară stabilizarea bambusului.

Vrei mai multe informații interesante despre panda și bambus? Ei vor petrece până la 12 ore dintr-o perioadă de 24 de ore mâncând pentru a obține toată nutriția de care au nevoie într-o zi. Ei pot mânca între 9,1 până la 18,1 kg în fiecare zi!

Urșii au avut întotdeauna o afinitate pentru dulce

Știm cu toții că urșilor le place un răsfăț bun. Le place să guste fructe de pădure și vor fi bucuroși să se ospăteze cu un stup. Aceasta nu este o adaptare recentă pentru a-i ajuta să-și avanseze stratul de grăsime pentru hibernare.

Fosilele de urși găsite în Canada datează de acum peste 3,5 milioane de ani. Acești urși au carii. Asta sugerează că le plăcea să mănânce cantități mari de fructe de pădure dulci, la fel ca omologii lor moderni.

Urșii polari sunt mamifere marine

Urșii polari au adaptări speciale care îi fac animale marine la fel de eficiente pe cât sunt animale terestre. Ei chiar intră sub incidența Legii privind protecția mamiferelor marine.

Ce îi face atât de adaptați la habitatele marine? Au labele anterioare parțial palmate. Acest lucru le permite să înoate rapid prin apă.

Au, de asemenea, un strat suplimentar de grăsime și un păr mai gros. Aceste adaptări le oferă mai multă flotabilitate în apă, indiferent de dimensiunea lor. De asemenea, îi protejează de temperaturile de îngheț.

Ultima adaptare semnificativă care îi diferențiază de alți urși este că nările lor se pot închide atunci când sunt sub apă. Îi ajută să-și țină respirația mai mult timp.

Urșii sunt foarte inteligenți

Mintea unui urs este subestimată. Oamenii de știință au testat urșii negri americani și capacitatea lor de a număra. Ei au descoperit că au capacitatea de a distinge între un număr mic și mare de puncte la fel de eficientă ca a unei maimuțe!

În plus, urșii sunt buni planificatori. Își acordă timp și gândesc lucrurile și chiar folosesc pietre și alte obiecte ca instrumente.

De asemenea, urșii pot comunica între ei. Totul s-ar putea să sune ca mormăituri pentru tine. Pentru un alt urs, acestea au fiecare un înțeles ușor diferit. Există 11 sunete diferite pe care urșii le folosesc pentru a comunica, împreună cu o gamă largă de limbaj al corpului.

Doar o singură specie de urs trăiește în emisfera sudică

Au fost mai multe specii de urși care trăiau în toată emisfera sudică. Acum, există doar ursul cu ochelari care își face casa în America de Sud. Nu există urși care trăiesc în prezent pe continentul african sau australian.

Nu i-am umanizat fără motiv

Mulți oameni iubesc urșii. Este o parte din motivul pentru care ursuleții de pluș au fost atât de populari de mulți ani. Există și un motiv pentru asta.

Urșii simt emoțiile cu intensitate. Oamenii de știință au descoperit că urșii sunt capabili să se simtă fericiți și întristați dacă cineva pe care îl iubesc moare. Puii sunt cel mai distinct exemplu în acest sens. Dacă mamele lor pleacă, aceștia vor plânge până la întoarcere. Acest comportament continuă săptămâni întregi dacă mamele mor.

Unii urși asiatici construiesc cuiburi

Mulți urși sunt excelenți alpiniști. Cei mai buni dintre ei sunt urșii asiatici. Acești urși nu se cațără doar dacă vânează sau încearcă să scape de un prădător. Ei construiesc cuiburi în copac, adesea mai multe. Le împrăștie prin habitatul lor și folosesc aceste cuiburi în copaci pentru a mânca, a dormi și a se ascunde.

Totuși, nu trebuie să vă faceți griji că un pui cad din copac. Ursoaicele se întorc pe pământ când sunt gata să nască și nu se pot cățăra la fel de bine când sunt gestante.

Te-ar putea interesa şi:

Mai multe articole

Leu stand culcat pe pamant.

7 tipuri feroce de feline mari

Există puține animale mai maiestuoase decât o felină mare. Fie că este un leu care se plimbă prin savană, un jaguar care se târăște printre